Onderling Muziek Toernooi in Achtmaal

ACHTMAAL – Het wordt al weer de 52e keer dat de Zundertse muziekverenigingen het Onderling Muziek Toernooi organiseren. De locatie voor deze show op hoog muzikaal niveau is MFA ’t Gouwe Hart (voorheen gemeenschapshuis de Nachtegaal) gelegen aan de van den Berghstraat in Achtmaal. Zondagmiddag 26 maart zullen vijf verenigingen uit de gemeente hun beste beentje voorzetten.

Accordeonvereniging Con Amore heeft al diverse jaren op rij het OMT gewonnen. Dit jaar gaan ze, op 9 april 2017, deelnemen aan het bondsconcours en zullen ze het OMT gebruiken als een try-out voor de nummers die ze tijdens het bondsconcours zullen gaan spelen. Deze vereniging doet er weer alles aan om hun beker veilig te stellen.

Ook harmonie Nut & Vermaak heeft dit jaar een bijzonder jaar. Ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum van de harmonie gaan ze dit jaar iets doen in het kader van theater in samenwerking met het Zunderts Toneel. Tijdens het OMT schotelen zij het publiek een voorproefje voor van de voorstellingen die ze in juni en juli samen gaan doen met de toneelclub.

Fanfare Sint Martinus uit Achtmaal speelt in eigen dorp en zal er natuurlijk alles aan doen om daar zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Harmonie Sint Cecilia uit Rijsbergen gaat ook haar uiterste best doen om een mooie show te geven evenals muziekvereniging Wernhout Vooruit. Deze laatste vereniging is dit jaar de vereniging die het OMT organiseert en om die reden zullen zij het spits afbijten zondagmiddag de 26e maart. De verdere volgorde van de optredens wordt door middel van een loting bepaald.

Beker

Naast de blaasorkesten zullen ook de 3 percussiegroepen van Sint Martinus, Nut & Vermaak en Wernhout Vooruit gaan strijden om een beker. Vorig jaar werd deze beker gewonnen door Sint Martinus. Helaas was Wernhout Vooruit toen genoodzaakt om op het laatste moment af te melden in verband met ziekte van de dirigent. Dit jaar wordt het wederom spannend bij de percussiegroepen舰

Aan de jury deze middag de zware taak om te bepalen welke verenigingen, aan het einde van deze middag, met de bekers naar huis mogen. Anders dan andere jaren zal er dit jaar ook een publieksjury (welke bestaat uit een beperkt aantal leden/bezoekers uit de achterban van elke deelnemende vereniging) een beoordeling gaan geven. Tijdens het juryoverleg hoeft u zich als bezoeker niet te vervelen. Op dat moment zal Bigband BuZz zijn opwachting maken zodat u nog even verder kunt genieten van mooie muziek.

Muziekliefhebbers

Belangrijk om te onthouden voor alle muziekliefhebbers: OMT Zundert, Zondagmiddag 26 maart. Aanvang 13.00 uur. MFA ’t Gouwe Hart aan de van den Berghstraat in Achtmaal. Entree is gratis. Zorg dat je erbij bent!