In startblokken voor Kwekerijenloop Zundert

ZUNDERT – Wandelaars en hardlopers kunnen komende zondag weer genieten van de Kwekerijenloop over en langs kwekerijen in de omgeving. Althans: ervan uitgaande dat versoepelingen van de coronamaatregelen hiertoe ruimte bieden. Dat moet dinsdagavond tijdens de persconferentie van de landelijke overheid duidelijk worden. De organisatie is er in ieder geval helemaal klaar voor, meldt woordvoerder Jac van Nispen.

Laatstgenoemde is voorzitter van de Stichting Van GoghLoop Zundert, samen met Treeport Zundert, en de West Brabantse Triathlon Vereniging (WBTV) verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse evenement. Vorig jaar behoorde een ‘gewone’ Kwekerijenloop vanwege de toen geldende coronamaatregelen niet tot de mogelijkheden. De organisatie was echter niet voor één gat te vangen en kwam toen met een zogeheten YouTube-versie van de Kwekerijenloop. Hierbij kon via een link een live-uitzending worden gevolgd waarbij soort fotocompilatie en videobeelden werden vertoond. Via een slide show konden kijkers op die manier de vier voorgaande edities van de Kwekerijenloop toch een beetje beleven. Hiernaast passeerden typische kwekerijfoto’s de revue, met vanuit Treeport productfoto’s en foto’s van werkzaamheden. Verder werd de promotiefilm ‘Groen zeker doen’ vertoond, bedoeld om jongeren te interesseren voor een loopbaan in de boomkwekerijsector.

Knoop doorgehakt

Er gaat zogezegd echter niets boven ‘the real thing’, en dus is er achter de schermen het nodige werk verzet om dit jaar toch weer met een ‘echte’ Kwekerijenloop voor de dag te kunnen komen. “Vanaf november al zijn we hiertoe als organisatie bij elkaar gekomen,” vertelt Jac van Nispen. “Ons standpunt was: ‘We gaan het evenement gewoon opzetten’, ook al kost het misschien wat extra tijd. De route lag al voor tweederde klaar. Die hebben we, na de wensen van de kwekers te hebben geïnventariseerd, verder uitgebreid. Hierbij is onder meer gekozen voor ’t Gouwe Pleintje in Achtmaal als startpunt, tegenover café De Toekomst. Het voorbije weekend hebben we de knoop doorgehakt en besloten om door te zetten. Als de coronamaatregelen het toelaten, is er komende zondag weer een ‘ouderwetse’ Kwekerijenloop. We gaan er stiekem vanuit dat er ook ruimte en vrijheid zal zijn om de Kwekerijenloop te kunnen houden. “

Tijdsblokken

Zelf zal de organisatie niets aan het toeval overlaten, zo maakt Jac van Nispen duidelijk. “We werken bijvoorbeeld in tijdsblokken. Dat betekent dat er telkens hoogstens twee of drie personen tegelijkertijd van start gaan. Elke tien minuten kunnen er telkens maximaal zestig deelnemers vertrekken. Die worden, met voldoende ruimte tussen elkaar, in twee verschillende rijen van dertig opgesteld. Dat geeft onze vrijwilligers alle tijd om de deelnamebewijzen en de QR-codes te checken. We willen wat dat betreft alles afdekken. Het evenement moet veilig plaatsvinden. Dat is, zeker in de buitenlucht, volgens mij ook heel goed mogelijk.”

Lustrumeditie

De eerste editie van de Kwekerijenloop werd gehouden in Klein Zundert, de tweede keer werd de Kwekerijenloop gehouden in de hoek van Stuivezand, de derde keer vanuit Café van T in Wernhout, de vierde keer vanuit Café Neefs in Zundert en nu is – bij groen licht – dus Achtmaal het startpunt van de vijfde editie van de Kwekerijenloop. Het maakt dat er kan worden gesproken van een lustrumeditie. Jac van Nispen verwacht echter niet dat er, net als de laatste keer, zo’n 1.700 deelnemers zullen meedoen. “We hebben ‘last minut’ besloten om de Kwekerijenloop te laten doorgaan. Ik zal heel blij zijn als we straks zo’n 300 tot 400 deelnemers mogen begroeten.”

De Kwekerijenloop vindt plaats op zondag 30 januari 2022 en kent een vrije start tussen 09.00 uur en 12.00 uur. De afstanden zijn 8 km en 12 km. Surf voor meer informatie naar www.vangoghloopzundert.nl/kwekerijenloop/

 

Nu al slijtageplekken, fietsstroken liggen er nog geen jaar

ACHTMAAL – Ze liggen er nog geen jaar: de rode fietsstroken langs de Nieuwmoerseweg en de Buntweg in Achtmaal. En nu al zijn er grote slijtageplekken te zien. Hoe kan dat?

In het voorjaar van 2021 zijn de fietsstroken aangebracht, en nu al zijn er op zeker vier plaatsen grote slijtageplekken te zien. Langs de Nieuwemoerseweg in Achtmaal. Én in de nieuwe stroken langs de Buntweg zijn al gaten te zien.

Verkeerde methode

De politieke partij Lokaal Perspectief (LP) in Zundert viel het op en trok aan de bel. Geert Aerts van die partij denkt dat bij de aanleg is gekozen voor een verkeerde methode. ,,Nadat de wegen zijn geasfalteerd, zijn de rode stroken handmatig aangebracht door middel van verlijming en coating die later is gewalst. Ze zijn als het ware op de wegen geplakt.”

Dat is geen enkel probleem voor paden waar alleen fietsers gebruik van maken, zegt Aerts. ,,Maar in dit geval rijdt zwaar landbouw- en vrachtverkeer met de wielen over de stroken. Die kunnen dat niet aan.”

Nu is er in Achtmaal een hoogtever­schil tussen fiets­strook en berm. Dat kan gevaarlijk zijn

Geert Aerts, Lokaal Perspectief

Reden voor LP om er schriftelijk vragen over te stellen aan het college. Want hoe zit het? Is er nog garantie? Wordt de aannemer gevraagd zijn werk over te doen? En is dit iets waar vanaf nu rekening mee gaan houden?

Toekomst

Want dat speelt ook, zegt Aerts. De gemeente Zundert is van plan om in heel het buitengebied een maximum snelheid in te voeren van 60 kilometer per uur. Deels wordt dat gerealiseerd door buitenwegen optisch te versmallen met fietsstroken. Precies zoals is gebeurd in Achtmaal.

Aerts: ,,Het is raadzaam dat wordt geleerd van wat is misgegaan en bij komende werkzaamheden op te letten dat fietsstroken waar straks ook zwaar verkeer over rijdt, helemaal van asfalt worden gemaakt en de rode strook er niet op wordt geplakt.”

Let dan ook meteen op de randen van de weg, zegt Aerts: ,,Nu is er in Achtmaal een hoogteverschil tussen fietsstrook en berm. Dat kan gevaarlijk zijn.”

Het college van burgemeester en wethouders in Zundert moet zich nog buigen over de vragen die pas net zijn verzonden.

Zelfs bekkenbreuk en hersenschudding brengen springruiter Kevin Jochems niet van zijn pad naar de top

Als junior kende springruiter Kevin Jochems (26) een aantal forse tegenslagen. Na een bekkenbreuk en zeven maanden revalidatie, pakte hij zijn carrière weer op. Met resultaat, want de afgelopen maanden streed hij tegen de wereldtop, met succes. ,,Verlamming, een rolstoel, opnieuw leren lopen. Het spookte allemaal door mijn hoofd.”

Vijf jaar lang reed Kevin Jochems voor Stal Raymakers en twee jaar voor Leon Thijssen. Volgens de ruiters was dat een uniek leertraject. Toch sloeg hij twee jaar geleden een andere route in. De ruiter uit Achtmaal begon  als zelfstandig ondernemer met als uitvalsbasis Stoeterij Black Horses van Jan Vink in Sliedrecht. ,,Het bevalt prima” meldt Jochems. ,,In het begin was het wennen. En hard werken. Ik rijd een tiental paarden voor verschillende eigenaren. Inmiddels rijd ik met de betere paarden. Zo’n overgang vraagt tijd. Je ziet dat ook aan de resultaten. Die zijn het laatste half jaar steeds verbeterd.”

In de barrage kwamen we over de finishlijn ten val. Geen fout dus. Wél een hersen­schud­ding

Kevin Jochems

Dus deed Jochems een stapje terug op de sportieve ladder, maar inmiddels zit hij naar eigen zeggen weer op de goede weg naar de top. ,,Meerdere paarden voor het hoogste niveau die niet direct verkocht worden. Daar moet ik naartoe. En daarmee een goede band opbouwen zodat ik een vaste waarde kan worden voor het Nederlandse team.”

Talententeam

De erelijst van Jochems is op zijn 26ste al indrukwekkend. Hij reed diverse jeugd-EK’s, werd juniorenkampioen van Nederland en hij sloot onlangs een periode af waarin hij zeven jaar onafgebroken deel uitmaakte van het Nederlandse Talententeam. Uniek. In 2018 werd hij verkozen tot Talent van het Jaar.

Zo’n carrière opbouwen gaat niet zonder slag of stoot. Letterlijk. Zoals in het Duitse Hagen, toen Jochems als junior in een veld van tachtig won. ,,In de barrage kwamen we over de finishlijn ten val. Geen fout dus. Wél een hersenschudding. Later hoorde ik in het ziekenhuis van mijn moeder dat ik winnaar was geworden.”

Verlamming, een rolstoel, opnieuw leren lopen. Het spookte allemaal door mijn hoofd

Kevin Jochems

Bekkenbreuk

Of de struikelpartij in het Spaanse Olivia, die grotere gevolgen had. ,,Een dubbele bekkenbreuk en nog wat kleinigheidjes”, kijkt hij nu ontspannen terug. ,,Inwendige bloedingen maakten het nodig dat ik diezelfde nacht nog werd geopereerd. Na een aantal dagen volgden in Nederland operaties aan mijn bekken. Verlamming, een rolstoel, opnieuw leren lopen. Het spookte allemaal door mijn hoofd. De doctoren dachten bovendien dat herstel jaren zou kunnen duren. Uiteindelijk zat ik na drie maanden weer te paard. Met allerlei toeters, bellen en slangen aan mijn lichaam, maar het ging. Na zeven maanden reed ik mijn eerste wedstrijd weer.”

Maar na deze tegenslagen kwamen ook de successen, met overwinningen in de Grote Prijzen van Hickstead en Dublin. Twee monumenten in de mondiale springsport. Binnen één week en met hetzelfde paard: Captain Cooper.

Finale als doel

Vanwege zijn leeftijd kan Jochems niet langer deel uitmaken van het Talententeam. Hij speelt nu een hoofdrol in een andere hippische blikvanger: de FEI World Cup-competitie. Met Turbo Z werd tussen de wereldtop meteen de eerste wedstrijd in Oslo gewonnen. Direct daarna scoorde hij ook nog World-Cup-punten in Lyon. ,,Ik ga voor een finaleplaats in Leipzig (6 – 10 april, red.). Het is ongelooflijk jammer dat Jumping Amsterdam weer niet door kan gaan. Normaal gesproken start ik nu in Bazel en mogelijk nog in Bordeaux en in Göteborg. Dat moet dan gebeuren met Emmerton want Turbo Z is ondertussen verkocht.”

Een droom heeft Jochems ook. ,,Elke week actief zijn op vijfsterrenniveau en met de paarden de hele wereld over reizen naar alle grote en fantastische concoursen.” Die droom lijkt werkelijkheid te worden.

In oktober won Kevin Jochems (rechts) met het Nederlandse team de Nations Cup finale in Barcelona.

In oktober won Kevin Jochems (rechts) met het Nederlandse team de Nations Cup finale in Barcelona. © AFP

In buitengebied gemeente Zundert straks maximaal 60 km per uur

ZUNDERT – Zestig kilometer per uur. Harder mag er straks niet meer worden gereden op de gemeentelijke wegen in het buitengebied van Zundert. Hiervoor is onlangs door het college een verkeersbesluit genomen. Om ervoor te zorgen dat het verkeer zich aan de snelheid, houdt zijn verschillende verkeersmaatregelen noodzakelijk. Deze worden in verschillende stappen gerealiseerd.

Het invoeren van een snelheidslimiet van 60 km per uur op alle wegen in het buitengebied is onderdeel van het in juni 2020 door de Zundertse gemeenteraad vastgestelde Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (GVVP). Op sommige wegen geldt nu nog een maximumsnelheid van 80 km per uur. Dat gaat straks dus veranderen. Met het verlagen van de snelheid wil de Gemeente Zundert de verkeersveiligheid voor onder andere fietsers verbeteren. Bovendien sluit deze maatregel aan bij de richtlijnen uit het landelijke programma Duurzaam Veilig.

Drie stappen

Om ervoor te zorgen dat alle weggebruikers zich aan de maximumsnelheid houden, wil het college in drie stappen verschillende verkeersmaatregelen nemen. In de eerste plaats worden straks borden geplaatst waarop de maximumsnelheid van 60 km per uur staat aangegeven. Voor zover dit nog niet is gebeurd, komen er borden bij de bebouwde komgrenzen, gemeente- en landsgrenzen en op plaatsen waar een overgang is naar een provinciale N-weg. Ten tweede zal op relevante locaties extra belijning worden aangebracht, zoals kantmarkering op de bredere wegen en fiets(suggestie)stroken op belangrijke fietsroutes. Tevens zal het getal ‘60’ op de verschillende wegen worden aangebracht. Ten derde wordt een aantal fysieke maatregelen genomen, onder meer naar aanleiding van klachten over de snelheid van het verkeer op onder meer de Weduwestraat, route Kruispad-Noordhoeksestraat-Hazeldonksestraat, Hellegatweg, parallelwegen N263/Bredaseweg en de Hulsdonkstraat. Op deze locaties is het bijvoorbeeld wenselijk om de snelheid ook met een fysieke maatregel af te dwingen. Denk hierbij aan drempels en versmallingen. Dit zijn echter kostbare maatregelen. De Gemeente Zundert wil daarom zogezegd zoveel mogelijk werk met werk maken door aan te sluiten op het onderhoudsprogramma. Fysieke maatregelen worden daarnaast besproken met de bewoners, dorpsraden en andere belanghebbenden. Zij worden uitgenodigd om mee te denken via Samen Zundert.

Draagvlak

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar maken tegen het verkeersbesluit. Het college verwacht echter dat dit niet zo’n vaart zal lopen. De snelheid van het verkeer is namelijk één van de grootste ergernissen van bewoners. Op de meeste wegen geldt nu al een snelheidslimiet van 60 km per uur. Op wegen waar de limiet nog niet geldt, is daar wel behoefte aan. De verwachting is dat er voldoende draagvlak is voor de maatregel om de maximumsnelheid tot 60 km per uur te verlagen. Het nemen van fysieke maatregelen zoals drempels ligt soms gevoeliger. De Gemeente Zundert bekijkt straks daarom per maatregel of overleg met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden noodzakelijk is.