Kevin Sprenkels koning bij de Toekomst

ACHTMAAL – Ook dit jaar werd er op 2e paasdag gestreden om de titel “koning” van de Toekomst. Deze editie wilden slechts 16 schutters aanspraak maken op de titel. Dit zal deels aan het prachtige weer gelegen hebben.

Na de eerste 15 schot had Kevin al te kennen gegeven aanspraak te willen maken op het koningschap. Met 148 punten stond hij op de eerste plaats gevolgd door Jan Braspenning en Ron Jongenelis met 146 punten. Charlo Jochems was ook nog in de buurt met 145 punten.

Na 2 series was er een duidelijke kopgroep gevormd. Jan Braspenning had de beste serie in de 2de doorgang en stond daarmee met 293 aan de leiding. Kevin had een mindere 2de serie van 143 waarmee hij Jan punten voor zich moest dulden. Hier weer 1 punt achter stonden Charlo en Ron met 290 pnt. De finaleronde bestond hiermee uit Wil Elst (284), Johan Sprenkels (286), Ron Jongenelis (290), Charlo Jochems (290), Kevin Sprenkels (291) en Jan Braspenning (293).

In de finale kon het na 6 schoten nog alle kanten op. Jan en Kevin stonden gelijk, Ron op 1 punt en Charlo op 2 punten achterstand. Het zou dus in de laatste schoten beslist worden. Hier bleek alleen Kevin over stalen zenuwen te beschikken. En zo werd hij voor de eerste keer koning. En dat hem dit goed deed bleek wel aan de grote glimlach op zijn gezicht. Want al verschillende jaren getipt als grootste kanshebber blijkt het toch altijd moeilijk om de favorietenrol waar te maken. Maar dat het een keer moest lukken stond boven kijf.

Na de uitreiking van het koningsschild ontving Kevin de felicitaties van de medeschutters en aanhang waarna we samen nog mochten genieten van een heerlijke maaltijd (met natuurlijk een eitje) op het zonovergoten terras.