ACHTMAAL – Alle inwoners van Achtmaal zijn van harte uitgenodigd op woensdag 9 november in De Nachtegaal. De deuren gaan open om 19.45 uur, waarna om 20.00 uur het programma begint.

De Dorpsraad en de Buurtpreventie organiseren een interessante avond met een afwisselend programma. De avond wordt ingevuld met een gesprek met wethouders, uitleg over boekspot, een presentatie Dorpsraad en Buurtpreventie en als afsluiter een gastspreker van Buurkracht!

De avond wordt geopend met een gesprek tussen de inwoners en de wethouders. Beide wethouders, dhr. de Beer en dhr. Aarts van onze gemeente zijn voor dit gesprek aanwezig.

Wilt u weten wat de ontwikkelingen zijn rondom het fietspad langs de Achtmaalseweg of het bouwen in de Biezen? De inwoners kunnen vragen stellen en natuurlijk ook tips en suggesties doorgeven aan de wethouders.

Dit is dè avond waarop de wethouders luisteren naar de inbreng vanuit de Achtmaalse bevolking. Kortom: Achtmaal laat u hier zien en horen!

Vervolgens lichten de vrijwilligsters van Boekspot het nieuwe concept van de bieb toe. Inmiddels staan er veel meer dan 1.000 boeken in de kasten in het MFA. Deze kunnen zonder verplichtingen, zonder lid te zijn van de bibliotheek VANnU worden geleend. U bent hiervoor welkom – altijd – wanneer het MFA-gebouw is geopend!

Vervolgens nemen leden van de Dorpsraad en de Buurtpreventie het woord om kort te vertellen wat er het afgelopen jaar heeft gespeeld, zoals het realiseren van de Pluktuin en het laten doorgaan van de griepprik in onze eigen prikpost in het MFA. Uiteraard worden de actuele onderwerpen toegelicht, zoals woningbouw, uitstraling van het dorp en de veiligheid in het dorp.

Hebt u de vraag wat wij voor u, uw vereniging of buurt kunnen betekenen? Laat het ons weten, ook dit gedeelte wordt afgesloten met een vragenronde.

Mocht u vragen hebben, die u liever schriftelijk doorgeeft, dan kunt u deze mailen naar: secretaris@dorpsraadachtmaal.nl. U mag uw vraag ook stellen, wanneer u niet present kunt zijn.

De infoavond wordt afgesloten met een energieke presentatie door een Steve Duzanson. Steve is gastspreker en buurtbegeleider van Buurkracht. Buurkracht is een project wat gericht is op het besparen van energie èn energiekosten. Buurkracht is niet commercieel en is niet verbonden aan marktpartijen. Bewoners beslissen zelf of ze al dan niet deelnemen aan ideeën en plannen om energie te besparen. Meer info over Buurkracht is te vinden op ‘buurkracht.nl’.

Samen met je buren energie besparen, dat is slim voor jezelf!

Voelt u zich ook betrokken bij Achtmaal? Dan mag u deze interessante en gezellige avond niet missen! Tot ziens in de Nachtegaal op woensdag 9 november!