ZUNDERT – Indy van Oorschot van basisschool De Wegwijzer uit Achtmaal heeft de voorleeswedstrijd voor alle basisscholen uit de gemeente Zundert op 1 februari gewonnen.

Deze wedstrijd die georganiseerd werd door bibliotheek VANnU vestiging Zundert-Rucphen, vond plaats in het Cultureel Centrum te Zundert. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort gemeente Zundert vertegenwoordigen in de halve provinciale finale. En wie weet wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2016!

Na een inleiding door Riet van de Bieb werden de 6 kandidaten, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door ”Pauline van Loon” naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld.

Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

De kandidaten die voorgelezen hebben waren voor basisschool De Wegwijzer Indy van Oorschot, Francine Oomen – Hoe overleef ik mezelf, Sint Bavoschool Lieve Schipperen, Lydia Rood – Marietje Appelgat en haar vieze vrienden, Sint Jozefschool Jan de Kort, Jeff Kinney – Het leven van een loser 6, Sint Antoniusschool Nina van der Maas, Tosca Menten – Juffrouw Pots, basisschool Zonnebloem Sietske Schepers, Marjon Hoffman – De Boskampi’s, Sint Annaschool Job Verkooijen, Tosca Menten – Dummie De Mummie.

De jury bestaande uit Ria Nooren, Mieke van den Heijkant en Willemien Ceelen, heeft vooral gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Terwijl “Pauline van Loon” het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Na een spannend kwartiertje, werd de winnaar bekend gemaakt.

Indy las een fragment voor uit het boek ‘Hoe overleef ik mezelf’ geschreven door Francine Oomen. De jury vond dat zij in een prettig tempo voor kon lezen. Indy zal één van de deelnemers zijn aan de halve provinciale finale die op 19 maart gehouden zal worden in Cultureel Centrum Jan van Besouw te Goirle.