Heel Achtmaal sluit zich aan bij project Buurtpreventie gemeente Zundert.

Buurtpreventie Achtmaal in de startblokken!!

ACHTMAAL- Dat de behoefte groot was bleek uit de grote opkomst op de bijeenkomst buurtpreventie georganiseerd door de Dorpsraad.
We waren het al snel over één ding eens, de invoering van buurpreventie is zeer nuttig omdat het kan leiden tot voorkomen van inbraak. Samen staan we sterk en dat klinkt Achtmaal niet vreemd in de oren.
Vandaar dat het draagvlak ook groot was om met buurtpreventie Achtmaal  te starten. Een 40tal  vrijwilligers vanuit alle hoeken van Achtmaal gaan zich inzetten om het project te laten slagen, zowel in het dorp als het gehele  buitengebied. Het is de bedoeling om ons dorp een stuk veiliger te maken. Helaas is dat nodig gezien de stijging van het aantal inbraken in gemeente Zundert en met name ook  in Achtmaal.
We zijn nu nog even bezig de laatste puntjes op de i te zetten en dan is het een feit. Dinsdag 11 februari is de dag dat Burgemeester Leny Poppe- de Looff in samenwerking met de politie de officiële aftrap aan buurtpreventie Achtmaal geeft. Alle inwoners van Achtmaal ontvangen binnenkort een informatie pakket.

Doel Buurtpreventie Zundert
Door buurtpreventie in te zetten willen we er voor zorgen dat de inbraken (en criminaliteit) in de gemeente Zundert met zijn kerkdorpen tot een minimum worden beperkt en het veiligheidsgevoel onder burgers in deze gemeente stijgt. Daarnaast willen we dat er in elke buurt in de gemeente Zundert door middel van een buurtpreventie een stevig netwerk van buurtbewoners ontstaat, die buurtpreventie zelf draaiende houdt en zo dus leefbaar houdt.
(bron: Website buurtpreventiezundert.nl)