Dorpsbijeenkomst in Achtmaal over samen energie besparen

ACHTMAAL – Drie inwoners uit Achtmaal hebben de handen ineengeslagen om samen energiebesparende acties en activiteiten te organiseren. Op dinsdag 30 mei organiseren ze een dorpsbijeenkomst. Alle inwoners zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in Dorpshuis De Nachtegaal, van den Berghstraat 2, om te horen wat ze van plan zijn. Uit een eerder verstuurde vragenlijst, waarin dorpsgenoten werd gevraagd waar behoefte aan is, blijkt dat er vooral interesse is voor zonnepanelen en isolatie.

Dankzij de vele reacties is er nu een goed beeld van de wensen in het dorp. Het buurtteam, dat bestaat uit Marius Cox, Cees Jacobs, Hans Evers en Xander Koppelmans heeft daarom al een aantal leveranciers geselecteerd die meteen een mooi aanbod hebben gemaakt voor het dorp. Tijdens de bijeenkomst vertellen zij daar meer over. Marius: “Hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het wordt.”

Buurtteam
Naast het presenteren van de uitkomsten van de vragenlijst en het aanbod van de leveranciers, vertelt het buurtteam wat dorpsgenoten van hen kunnen verwachten. Men geeft handige tips om meer inzicht te krijgen in je energieverbruik en een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in het dorp, vertelt waar de beste besparingskansen liggen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan op: buurkracht.nl/achtmaal
Voor meer informatie neem gerust contact op met het buurtteam via mail@mariuscox.nl.