ACHTMAAL – ‘Het sprookje van Achtmaal duurt voort’. Achtmaal wint met 2-0 van SVC, en heeft zich zo verzekerd voor een ticket voor de nacompetitie. Deze prestatie is nog nooit behaald op Achtmaal. Ook lijkt Achtmaal thuis onverslaanbaar. 10 wedstrijden op rij heeft de ploeg van John van Aert geen tegendoelpunt hoeven te incasseren.

Achtmaal begon zwak aan de wedstrijd. Het kreeg geen grip op het sterke middenveld van SVC. Het kwam elke keer een stap te laat om SVC goed vast te kunnen zetten. Hierdoor konden de gasten zich makkelijk onder de druk van Achtmaal uit voetballen. De eerste mogelijkheid was voor Achtmaal, Nick Jongenelen ging op karakter door hij omspeelde de doelman maar bij het uithalen, gleed de aanvaller uit. Niet veel later kreeg SVC op randje 16 een vrije trap, de eindigde echter naast het Achtmaalse doel. Hierna kwam Achtmaal wat beter in de wedstrijd. De sterk spelende Chiel van Nispen vond eerst de doelman van SVC op zijn pad en niet veel later raakte hij de lat met een geplaatst schot. In de 2e helft was het Achtmaal dat de klok sloeg. En de eerste mogelijkheid was direct raak! De man in vorm Nick Jongenelen werd diep gestuurd. Hij zag de doelman iets voor zijn goal staan en volleerde de bal mooi in de bovenhoek: 1-0! Achtmaal had het doelpunt te pakken waar ze naar op zoek waren. Achtmaal speelde daarna degelijk voetbal. Maurice van Meel was vandaag ontzettend belangrijk, hij won veel duels op het Achtmaalse middenveld. Niet veel later werd de moegestreden Nick Jongenelen naar de kant gehaald voor Alex Luca. De aanvaller stond nog maar koud in het veld of hij had de wedstrijd kunnen beslissen. Chiel van Nispen had een perfecte voorzet op maat, maar Alex Luca knikte net over. In de 86e minuut wist Alex Luca de wedstrijd wel in het slot te gooien. Hij stuurde de SVC goalie de verkeerde kant op bij een penalty: 2-0!

Komende zondag komt Breskens op bezoek, deze ploeg is dit seizoen 2e geworden in de 4e klasse C. Achtmaal heeft komende zondag alle steun nodig van de supporters. Het hoopt een goede uitgangspositie neer te zetten voor de uitwedstrijd de week er op. Tot zondag op het sportpark aan de Buntweg.

Buurtschappen toernooi

Met Hemelvaartsdag (25 mei) barst de strijd van de buurtschappen weer los bij VV Achtmaal. 6 buurten zullen strijden voor de felbegeerde titel: ‘ beste buurtschap van VV Achtmaal’. Vanaf 10 uur zal de eerste wedstrijd aanvangen. Met de prijsuitreiking omtrent 17:30 waarna in de avond het feest los kan barsten met niemand minder dan dj Stoffel achter de knoppen. Hopen jullie allemaal weer op ons mooie sportpark te zien, als speler of als trouwe supporter!

Contactpersonen buurtschappen: Laveibos Janno Elst, Ad Schoenmakers; Achtmaal 1 Jesper Jochems, Bjarne Gommers; Achtmaal 2 Jelle Buitendijk, Niek Frijters; Ostaayen Jeffrey Frijters, Gertjan v. Nispen; B.W. leden Jordy Mertens, Michiel Mathijssen; De Geest Dennis de Beer, Jonny Kustermans.

Penaltybokaal: Tussen 13.45 en 14.40 uur ligt het buurtschappen even stil voor onze jeugdelftallen, dan vindt namelijk de finale van het H.A. de Bruijn penaltybokaal plaats. De jeugd zal strijden om wie zich een jaar lang de ‘penaltykiller’ van Achtmaal mag noemen.