De organisatie heeft gezorgd voor vijf afwisselende wandelroutes. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 7, 12, 18, 25 of 40 kilometer. Dat betekent dat er voor iedereen een passende afstand is. Voor gezinnen met jonge kinderen is de zeven kilometer bijvoorbeeld een mooi stuk om te lopen. De geoefende wandelaar kiest juist voor de 25 of 40 kilometer. Dit zou ook een goede oefening zijn voor de vele grote wandelvierdaagsen die er in heel Nederland aankomen. Daarvan is de Nijmeegse vierdaagse natuurlijk het bekendste evenement.

Nordic walkers

De routes voeren niet alleen door Achtmaal, maar gaan ook afwisselend door landelijk gebied, het bos en de vele natuurgebieden die de regio rijk is. Het Groot Wandelevenement is ook uitermate geschikt voor nordic walkers. Dit zijn wandelaars die lopen met poles, aangepaste skistokken. Nordic walkers maken op deze manier meer gebruik van hun schouders en bovenarmspieren. Het fenomeen ontstond in Finland als zomertraining voor langlaufers.

Starttijden

Onderweg zijn verschillende rustpunten waar deelnemers op hun gemak kunnen bijkomen en iets kunnen drinken. De organisatie hoopt op veel wandelaars en roept iedereen op om de wandelschoenen aan te doen en mee te doen. Starten kan voor de 7 en 12 kilometer tussen 09.00 en 14.00 uur, voor de 18 kilometer tussen 08.00 en 13.00 uur, voor de 25 kilometer tussen 07.00 en 12.00 uur en voor de veertig kilometer tussen 07.00 en 09.30 uur. De inschrijftafels gaan een half uur voor de start open, maar inschrijven per mail kan alvast via info@wandelcomite-achtmaal.nl. Op de dag zelf kan worden ingeschreven bij café De Toekomst aan de Pastoor de Bakkerstraat 19 in Achtmaal. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Wandelcomité op 076-5985473 (na 18.00 uur) of bezoek www.wandelcomite-achtmaal.nl.