Goed nieuws: Gemeente Zundert krijgt glasvezel

De inwoners van de gemeente Zundert krijgen glasvezel in de hele gemeente. Het aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet is er zeker. E-Fiber gaat toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan leggen en dan in de gehele gemeente Zundert. De aanleg hiervan begint in de zomer van 2020.

Volgens wethouder Patrick Kok, is de komst van een glasvezelnetwerk van grote meerwaarde voor onze inwoners en bedrijven, vooral in het buitengebied. Eric Vos, directeur van E-Fiber, is ook enthousiast over deze belangrijke stap.

De aanleg zal in de zomer maanden van start gaan met de aanleg in de gemeente Zundert. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden. Informatie over de planning volgt op korte termijn, maar naar verwachting zal de aanleg in augustus van start gaan. Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald, krijgen alleen inwoners en bedrijven met een abonnement een aansluiting in huis. Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van het glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in huis noodzakelijk.

Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven nog profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum wordt tijdig gecommuniceerd). Inwoners die geen abonnement afsluiten kunnen op een later moment overstappen, hier komen dan wel aansluitkosten bij kijken.

Meer informatie is te vinden op: e-fiber.nl/Zundert.

Coronagebak: huisartsen willen de cupcakes van Juut

ETTEN-LEUR – Het was een geintje…maar het smaakt naar meer. Op de huisartsenpost krijgen ze er in elk geval geen genoeg van. Coronagebak! 

Of Judith Elst, verpleegkundige in de nachtdienst bij de huisartsenpost in Etten-Leur, niet wat cupcakes wilde bakken voor haar collega’s in de weekenddienst,omdat ze het zo druk hadden. 

Judith Elst heeft Coronagebakjes gemaakt.
Judith Elst heeft Coronagebakjes gemaakt. © Judith Elst

Judith, eigenaar van Taarten van Tante Juut, draaide er haar hand niet voor om. 

,,Met Corona-logo, met thermometer….ik heb ook nog ontplofte snottenbellen gebakken, maar die zie je niet op deze foto”, vertelt de inwoonster van Chaam lachend.  Inmiddels willen alle vier de huisartsenposten in West-Brabant de cupcakes van Juut. 

Van Breda tot Roosendaal en Bergen op Zoom. ,,Ik heb weer een bestelling van 125 stuks uitstaan. Ik ga zo weer bakken. Want het komend weekend worden we weer platgebeld”.

Elst deed ooit mee aan de voorronde van Heel Holland Bakt, “maar tussen 600 andere kandidaten viel de keuze toen helaas niet op mij.”

Judith Elst heeft Coronagebakjes gemaakt.

Afscheid van buurtbuschauffeur Johan Verheijen

ACHTMAAL – Op 4 maart heeft de buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf afscheid genomen van Johan Verheijen uit Zundert.

Johan Verheijen is vanaf 2010 als vrijwilliger buurtbus gaan rijden. Hij heeft dat bijna 10 jaar gedaan. Hij heeft nadat hij zijn ‘laatste’ rit als buurtbuschauffeur had gereden, samen met zijn familie een afscheidsreceptie aangeboden gekregen bij Kir Royal te Schijf.

De voorzitter A. van der Kloot sprak namens het bestuur een dankwoord aan Johan Verheijen en bood hem een presentje aan en zijn vrouw bloemen. Zijn vrouw heeft dat ook mogelijk gemaakt als “goed thuisfront” dat Johan zoveel jaren actief heeft kunnen zijn. Hij heeft zich gedurende bijna 10 jaar als vrijwilliger/ buurtbuschauffeur ingezet voor de vereniging. De voorzitter gaf ook aan dat het zeer belangrijk is dat vrijwilligers zich belangeloos inzetten voor het in stand houden van een buurtbusproject zoals Achtmaal-Schijf. Het is dankbaar werk om het openbaar vervoer op het platteland mogelijk te maken. De buurtbusvereniging Achtmaal-Schijf heeft sinds haar bestaan ruim 600.000 passagiers vervoerd en Johan heeft daar gedurende 10 jaar zijn steentje aan bijgedragen.

Dankbaar werk

Johan was dankbaar voor de prettige samenwerking met het bestuur en met alle chauffeurs en wenste de vereniging nog vele goede jaren toe. Het is dankbaar werk geweest. Hij sprak de wens uit dat het project buurtbus kan blijven bestaan omdat er in de buurtbus ook nog “gebuurt” wordt.

Na een gezellig samenzijn namen de vele chauffeurs die aanwezig waren daarna persoonlijk afscheid.

Superspits Jongenelis is terug bij Achtmaal

31 goals na vijftien wedstrijden: Roel Jongenelis is dit seizoen on fire bij Achtmaal. Met die ploeg gaat de 27-jarige Zundertenaar op jacht naar de titel in de vijfde klasse. ,,We gaan boven de magische grens van honderd goals uitkomen.”

Geen speler in het West-Brabantse amateurvoetbal scoorde dit seizoen vaker dan Roel Jongenelis. Zijn club? Achtmaal, dat vanaf zijn vierde levensjaar zijn tweede thuis werd. Na het doorlopen van diverse jeugdteams koos hij voor een kort avontuur bij NAC. Hij keerde terug naar het oude nest om op zijn vijftiende zijn debuut in het eerste te maken. ,,Dat was heel speciaal. Mijn droom was om profvoetballer te worden. Dat is niet gelukt, maar in het eerste van Achtmaal spelen is ook iets wat ik altijd al wilde.”

,,Omdat Achtmaal over weining jeugdteams beschikt, werden er al snel jongens doorgeschoven”, vervolgt hij. Jarenlang draaide Achtmaal mee in de middenmoot van de vijfde klasse. ,,Dat niveau was ik eerlijk gezegd wel ontstegen. Ik voelde dat ik een stapje hogerop kon maken.” De twintiger raakte in gesprek met de Belgische club Nieuwmoer, zo’n vijf kilometer van zijn cluppie.

,,Het was best moeilijk om die stap te maken”, aldus Jongenelis. ,,Al mijn vrienden speelden bij Achtmaal.” Acht jaar duurde zijn avontuur in het Vlaamse, waarvan de laatste zes jaar bij het in de Eerste Provinciale (vergelijkbaar met eerste klasse in Nederland) spelende Wuustwezel. Ook bij de zuiderburen wist Jongenelis het netje vaak te doen bollen. ,,Ik heb bij Wuustwezel de mooiste jaren op sportief gebied gehad. De groep was heel hecht en vertrouwd. Daarbij maakte ik ieder jaar wel rond de twintig treffers.” Zijn werk en studie zagen hem genoodzaakt om daar te stoppen. ,,Ik kon nog maar één avond in de week trainen. Dat is echt te weinig om op dat niveau een rol te kunnen blijven spelen.”

Schoenmakers

Inmiddels is Jongenelis dus weer terug bij zijn vertrouwde Achtmaal. Hij is het scoren nog niet verleerd. Samen met de andere spits, de pas 16-jarige Dave Schoenmakers, bezorgt hij menig defensie slapeloze nachten. ,,Het leuke is dat ik samen met de vader van Dave nog leider van hem ben geweest in de jeugd. Ik geef Dave vaak wat tips vanuit mijn ervaring mee.”

Het scoren lijkt voor de goaltjesdief een beetje een gewoonte te worden. ,,Ieder doelpunt is speciaal, maar bij een belangrijke ga je wat meer uit je dak natuurlijk. Of ik iedere keer op een andere manier juich? Dat weet ik oprecht niet, daar houd ik me echt niet mee bezig”, zegt hij met een knipoog. Zo nu en dan krijgt Jongenelis nog aanbiedingen. ,,De laatste maanden hebben vier Belgische clubs zich gemeld, maar ik voel me momenteel echt op mijn plaats bij Achtmaal.”

Kampioen worden, zo snel mogelijk hogerop. De aanvaller beaamt dat Achtmaal er klaar voor is. ,,Met deze groep is heel veel mogelijk. We zetten elkaar altijd weer op scherp en we zijn enorm gedreven. Ik verwacht dat we zeker boven de magische grens van honderd goals gaan uitkomen.”