nieuw tv-programma voor NPO1

Bericht: Beste lezers uit Achtmaal,

Voor een nieuw tv-programma voor NPO1 zijn wij opzoek naar koppels en gezinnen die met veel plezier in een kleine dorpsgemeenschap wonen, maar ook weleens het leven in de grote drukke stad willen ervaren.

In het programma ruilen stedelingen en dorpsbewoners voor een korte periode van huis en haard om erachter te komen of mensen gelukkiger worden van het leven tussen beton of van het beloofde platteland. Een nieuw sociaal experiment. Er wordt immers beweerd dat plattelandsbewoners gelukkiger zijn dan mensen uit de stad. Maar is dat ook zo?

Waar je precies terecht gaat komen is een verrassing, maar dat het anders zal zijn dan de vertrouwde thuisomgeving staat vast. Je ondervindt aan den lijve wat het betekent om op een totaal andere plek van Nederland een ander leven te leiden.

Dorpelingen die het aandurven om het leven in een stad eens uit te testen kunnen zich opgeven via 06-82249126 of via deelnemen@tuvalu.nl, met een foto en een korte beschrijving waarom het hun leuk lijkt mee te doen aan het experiment. De opnames vinden plaats in september, oktober en november.

Met vriendelijke groet,
Annemiek Jagtman

Plan en pilot gemeente om agrarische leegstand aan te pakken

ZUNDERT – De gemeente Zundert, provincie Noord-Brabant en het waterschap Brabantse Delta gaan met de dorpsraden aan de slag om de agrarische leegstand aan te pakken. Dit gebeurt in een nieuwe ‘omgevingsvisie buitengebied Zundert’.

Toekomstvisie
De pilot zorgt voor een omgevingsvisie die aansluiting zoekt met de toekomst. Onder meer het waterbeheer zoals de beekdalen, volgens de gemeente een belangrijk element in de Zundertse economie, worden met het plan aangepakt. De pilot wordt ondersteund door Zundertse bedrijven als ZLTO, CLTV en Treeport

Halloweentocht Achtmaal 2018

Achtmaal – De deelnemers van de vijfde Halloweentocht vorig jaar hebben deze editie natuurlijk nog op hun netvlies. Ook dit jaar organiseert Comité Halloweentocht Achtmaal weer een spannende tocht voor mensen die over een gezonde dosis griezelzenuwen beschikken!

 

Op vrijdag 26 oktober is er een HalloweenKindertocht voor kinderen tot ongeveer 12 jaar (met begeleiding). In deze spannende en interactieve speurtocht zullen de kinderen een tocht voorgeschoteld krijgen, waarbij er geprobeerd is spanning en ontspanning op een moderne manier te combineren. Gezien de overdonderende opkomst van vorig jaar is het dit jaar mogelijk om, anders dan voorgaande jaren, te vertrekken tussen 18.30 en 19.30 uur. Inschrijven is mogelijk vanaf 18.15 uur tot 19.00 uur. Zo is het mogelijk om de jongste kinderen als eerste te laten vertrekken en als de duisternis intreedt de spanning voor de oudere kinderen wat op te voeren. Onderweg krijgt elk deelnemertje een versnapering en na afloop is er zoals elke jaar weer een oorkonde voor getoonde moed.

 

Op vrijdag 2 november kunnen ook de ouderen en volwassenen zich verzamelen want vanaf 19.00 uur (inschrijven tussen 19.00 en 20.00 uur!) kunnen de eerste groepen ter grootte van 10 á 15 personen om beurten vertrekken voor de HalloweenGriezeltocht. Deze wandeltocht van een aantal kilometer en vrijwel geheel buiten de gebaande paden zal door het ‘griezelige’ en donkere buitengebied van Achtmaal lopen en onderweg valt er waarschijnlijk van alles te beleven.

 

Deelname voor beide tochten kost welgeteld € 2,- p.p. en start/eindpunt is café De Toekomst, Past. de Bakkerstraat 19 te Achtmaal. Reflecterende kleding, loopschoenen, zaklamp en stalen zenuwen aanbevolen! Nieuwsgierig maar heeft u nog vragen? Of lijkt het je leuk om met een act mee te doen? Stuur dan gerust een mailtje naar halloweentocht@home.nl!

 

 

Wandelaars in Achtmaal trotseren de hitte

ACHTMAAL – Ondanks de enorme hitte kwamen er maandagavond toch nog zo’n 140 deelnemers opdagen voor de eerste dag van de Avondwandelvierdaagse in Achtmaal.

Tot en met vrijdag wordt elke avond op een andere plek gestart, waarbij gekozen kan worden voor een wandeling van vijf of tien kilometer. Wie minimaal vier avonden de wandelschoenen aantrekt, komt vrijdag in aanmerking voor het herinneringsspeldje.

De vierdaagse wordt sinds 1984 georganiseerd door het Wandelcomité Achtmaal, dat jaarlijks ook de kar trekt van het Groot Wandelevenement Achtmaal. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT