Meneer en mevrouw Roovers-Godrie vierden deze week hun 65-jarige huwelijk.

Tijdens het dansen in Zundert hebben ze elkaar indertijd leren kennen. Op Achtmaal hadden ze een elektronicawinkel. Het was voor mij even de straat over steken want, alhoewel op een ander plekje dan de winkel indertijd, wonen ze nog steeds op Achtmaal. Van harte gefeliciteerd!

Handige haken om zwerfafval in Zundert te verminderen

Inwoners van de gemeente Zundert kunnen vanaf vandaag een handige haak aanvragen. Deze haak kunnen ze bevestigen aan een lantaarnpaal in hun buurt: omwonenden kunnen hier hun Plastic-Heroeszakken aan ophangen. Zo dragen inwoners hun steentje bij aan het verminderen van zwerfafval.


Ideaal hulpmiddel

Zwerfafval heeft de aandacht binnen onze gemeente”, trapt wethouder Duurzaamheid, Milieu en Afval, Johan de Beer, af. “De handige haken zijn een ideaal hulpmiddel om dit probleem te verkleinen. Door het ophangen van de Plastic-Heroeszakken, kunnen deze niet meer wegwaaien én wordt het voor honden en katten lastig om nog bij de zak te komen. Bovendien is de kans kleiner dat er afval uit de zak waait”, aldus De Beer.
 

Ondersteunt door buurtgenoten

Eén belangrijke voorwaarde voor het aanvragen van een handige haak, is dat buurtgenoten de aanvraag ondersteunen. Het aanvraagformulier moet – ten minste – worden ondertekend door de bewoner die het dichtst bij de beoogde lantaarnpaal woont. “Een bewuste keuze”, vervolgt wethouder De Beer. “Op deze manier weten wij als gemeente zeker dat de belangrijkste belanghebbende instemt met de plaatsing van een haak. En niet dat deze ongewenst bij iemand ‘voor de deur’ komt te hangen”, sluit hij af.


Aanvragen

Het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente Zundert: www.zundert.nl/handige-haken. De gemeentelijke Servicedienst neemt, als de locatie voor de haak is goedgekeurd, contact op met de aanvrager.

Groep 6 van basisschool De Wegwijzer: ‘Blij dat we weer naar school kunnen!’

ACHTMAAL – Vriendinnetjes Sietske, Fien, Lieke (boven op foto), Lieke, Roos en Flore (onder) zijn blij dat het schooljaar weer is begonnen: “Superleuk om onze vrienden elke dag weer te zien. Dat hebben we ook gemist in de coronatijd.”

Het vrolijke zestal is overgegaan naar groep 6 op basisschool De Wegwijzer in Achtmaal. De meiden vonden het maar niets om thuis te zitten in coronatijd: “Dat was geen zak aan! Naar school gaan is veel leuker!” Gelukkig mochten ze de laatste weken voor de zomervakantie toch weer naar school. Van de zomervakantie hebben de meiden genoten. De vriendinnen hebben allemaal leuke uitstapjes gemaakt. Sommigen gingen toch nog op vakantie naar Duitsland, Frankrijk en Friesland. Andere leuke dagjes uit waren naar de Efteling, het zwembad en met het pontje naar het eiland Tiengemeten. Ook de Zomerspelen bij ‘t Stokperdje in Zundert vielen in de smaak. “We hebben zelfs gewonnen”, verklapt Lieke.

De vriendinnetjes vinden op school van alles leuk om te doen. Favoriete vakken zijn gym, spelling, knutselen, rekenen, lezen, schrijven, topografie en rekenen. Dit jaar krijgen de vriendinnetjes weer les van juf Carolina. “Zij gaat weer lekker mee”, vertelt Fien. Ze krijgen al een paar jaar les van deze juf en dat vinden ze allemaal leuk. Dit jaar geeft ook meneer Jos les aan groep 6. “De juf en meneer zijn allebei heel leuk”, meldt Roos. De meiden duimen dat ze dit schooljaar niet weer thuis komen te zitten, want op school is stiekem toch veel leuker!

Tóch Avond4Daagse dit jaar voor Achtmaal

ACHTMAAL – Achtmaal krijgt dit jaar tóch een Avond4Daagse. Dat melden Stichting Dorpsfeest Achtmaal en Wandelcomité Achtmaal. Er is namelijk een heuse Home Edition in het leven geroepen. Deelnemers kunnen op elk gewenst moment vanuit huis starten en via een app meedoen.

Moesten Stichting Dorpsfeest Achtmaal en Wandelcomité Achtmaal eerder berichten dat de Avond4daagse vanwege het coronavirus niet kon doorgaan, nu is er voor de wandelaars dus alsnog een oplossing gevonden. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), waar de Avond4daagse Achtmaal bij is aangesloten, heeft namelijk samen met eRoutes en Home Edition opgezet waarvoor ook de Gemeente Zundert inmiddels groen licht heeft gegeven.

Drie afstanden

Met deze Home Edition kan iedereen zijn eigen individuele wandeltocht lopen. Loop je dan de Avond4daagse in huis? Nee, tenzij je misschien over een enorm huis beschikt. Maar je vertrekt en eindigt wel vanaf je huis. Wandelen kan vanaf heden tot 31 augustus 2020. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden, namelijk 2,5 km, 5 km of 10 km. Deelname kost 5 euro per persoon. Om te voorkomen dat teveel mensen tegelijkertijd gaan wandelen, staat het moment van wandelen vrij. Er mag dus ook overdag of in het weekend gewandeld worden, zolang iedereen zelf de coronaregels maar volgt.

Aanmelden

Wie wil meedoen, moet zichzelf – en eventuele andere deelnemers – aanmelden via www.avondvierdaagse.nl onder het kopje Home Edition. Je kiest daarna per deelnemer de afstand, voor de hoeveelste keer dat je meeloopt en je geeft aan dat je loopt voor Wandelcomité Achtmaal. Daarna krijg je een mail met uitleg voor de app. Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina van Stichting Dorpsfeest Achtmaal en Wandelcomité Achtmaal of naar www.wandelcomite-achtmaal.nl.