Agmaols Cabaret zet alles op zunne kop

ACHTMAAL – De senioren in Achtmaal mochten er carnavalsdinsdagmiddag al van genieten, de andere Goudpoepers moesten erop wachten tot vrijdag- en zaterdagavond: het jaarlijkse optreden van het Agmaols Cabaret.
Rabobank steunt lokaal verenigingsleven met Rabobank Clubkas Campagne 2018

ZUNDERT – Jaarlijks ondersteunt Rabobank De Zuidelijke Baronie honderden verenigingen en stichtingen, met kennis, mensen, middelen en geld. Sinds vorig jaar is de Rabobank Clubkas Campagne dé vorm van financiële ondersteuning van het lokale verenigingsleven. Dit betekent dat clubs alléén in aanmerking voor een financiële bijdrage, als zij zich vóór 1 maart 2018 aanmelden als deelnemer aan de Rabobank Clubkas Campagne via rabo.nl/dzb/rcc2018 en voldoen aan de voorwaarden en criteria.

Directievoorzitter Walter van Dinther: ‘De gedachte achter deze ondersteuning is dat we de vaak jarenlange band tussen verenigingsleven en bank een krachtige impuls blijven geven en deze willen versterken. Daarom organiseren we ook dit jaar weer de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de bank stemmen weer op hun ‘favoriete’ clubs en verdelen zo op transparante wijze het beschikbare budget. Zij zien en voelen zo dat hun mening er écht toe doet. En dat onze bank een stevig aandeel in lokale activiteiten en evenementen heeft, een aandeel dat zeker mag worden gezien.’ De ledenraad van de bank speelt een belangrijke rol bij de Rabobank Clubkas Campagne. Ledenraadslid Bart Poppelaars uit Achtmaal: ‘De ledenraad van de bank is voortdurend in gesprek over de financiële ondersteuning van ons lokale verenigingsleven: dat is voor ons een heel belangrijk onderwerp. Dat leden meestemmen over de verdeling van het budget is een belangrijk winstpunt. Daarnaast is het goed dat de financiële ondersteuning vanuit de bank géén ‘automatisme’ meer is: daarmee doe je het partnerschap tussen de clubs en de bank geen recht. Mooi om te zien dat de financiële ondersteuning van al die clubs de lokale leefbaarheid en vitaliteit zo versterkt. Als ledenraad zijn we blij dat de Rabobank Clubkas Campagne zo veel positieve energie losmaakt!’

Aanmelden
Verenigingen en stichtingen zijn via e-mail, social media en advertenties in de lokale weekbladen attent gemaakt op de Rabobank Clubkas Campagne 2018. Walter van Dinther: ‘Een kleine groep ledenraadsleden begeleidt ook dit jaar weer deze campagne, omdat dit bijzonder zorgvuldig moet verlopen. Zij beoordelen of de aanmeldingen voldoen aan de voorwaarden en criteria. En zij bepalen na de stemming de definitieve uitslag. De spelregels zijn in grote lijnen hetzelfde als in 2017. Onze leden brengen verplicht – als ze stemmen – alle vijf de stemmen die ze hebben uit, maximaal twee stemmen op één deelnemer: zo verspreiden de stemmen zich over meerdere verenigingen. Daarnaast ontvangen alle deelnemers aan de Rabobank Clubkas Campagne een bijdrage van tenminste € 100,- en maximaal € 2.500,-. Vorig jaar namen ca. 500 clubs deel aan deze actie: veel clubs hebben zich al aangemeld, een aantal clubs helaas nog niet. Belangrijk: clubs die niet zich niet tijdig aanmelden voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne komen in 2018 niet meer in aanmerking voor financiële ondersteuning. Daarom: doe mee en meld je vóór 1 maart aan via rabo.nl/dzb/rcc2018

Wederom succesvolle optocht van de Gouwe Stad

ACHTMAAL – De optocht van de Gouwe Stad had weer een geweldige opkomst. Vele bouwclub’s weten Achtmaal jaarlijks weer te vinden vanuit de eigen gemeente, de omliggende regio en een aanzienlijk aantal deelnemers uit België.

Voorafgaand aan de grote optocht werd er een kinderoptocht, die tien inschrijvingen had, gehouden. De hoofdprijs, de beste Achtmaalse prijs bij de kinderoptocht is gewonnen door ‘De boerkes van 8x werken aan de weg’ door Jan en Stijn Godrie, Bram Tax, Syp Dictus en Jesse Vriends

Verder is ‘Mertens grondwerken zet alles op zunne kop’ door Bjarne, Rinze en Ferre Tax eerste geworden.  CV de koppigen – wij zetten de kopkes op zun kop op Achtmaal door Suze, Aukje, Isa, Jade, Hebe, Door, Lore, Maud, Maartje en Sjoerd tweede. Derde is geworden CV No Stress – We zetten de Goudpoepers op zunne kop – door Lonne, Meis en Cis Oostvogels en Cas Dictus.

Agmaols Cabaret speelt voor de 44 keer

ACHTMAAL – Zoals menigeen al wel zal weten draait het bij het Agmaols Cabaret alles om leut, veel leut. Dus als je even lekker wil ontspannen en de lachspieren in conditie wil houden moet je zorgen dat je erbij bent geweest.

Mocht je denken het lijkt me leuk om bij deze gezellige, leutige groep te horen aarzel dan niet en neem contact op met één van ons. De Achtmaalse ouderen krijgen zoals gewoonlijk weer de première dinsdagmiddag 13 februari aanvang 13.00 uur. Deze middag was 44 jaar geleden zo’n succes dat er nog twee avonden aangeplakt weren, tot op heden is dat nog zo. Vrijdag 16 en zaterdag 17 februari aanvang 20.00 uur brengen we de voorstelling nog een keer maar dan voor iedereen die de lachspieren nog eens in werking wil zetten.
Na groot succes van de afgelopen jaren, is er vrijdag en zaterdag weer een spetterende Afterparty. Hiervoor hebben we duo Plagiaat weten te strikken ambiance verzekerd! Dus al met al zorg dat je erbij bent geweest. Wij staan weer te popelen om voor jullie te spelen. Het Agmaols Cabaret zet de zaal voor de 44e keer ‘op zunne kop!’