Achtmaalse drummer koopt per toeval gestolen drumstel Bennie Jolink en brengt het terug

ACHTMAAL – Als je iets koopt van Marktplaats, weet je nooit helemaal zeker waar het vandaan komt. Dat blijkt ook maar weer uit het verhaal van Robbert van Kalmthout uit Achtmaal. Al leverde het hem wel een mooie verhaal op. Hij kocht een drumstel dat gestolen bleek te zijn… van Bennie Jolink van Normaal. Voor Van Kalmthout reden om het drumstel terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

Robbert van Kamthout deelde het verhaal op zijn Facebookpagina. ,,Een tijdje geleden had ik een drumstel gekocht. Na wat speurwerk bleek deze te zijn gestolen van Bennie Jolink uit zijn toenmalige studio. Gisteren (donderdag red.) heb ik deze kit samen met vriend webdesigner en collega drummer Patrick Kustermans terug gebracht naar waar hij hoort!”

Natuurlijk moet er dan een stukje muziek op gespeeld worden. Daar deelde Jolink zelf de beelden van. Daarnaast reageerde hij ook nog op het hele voorval. ,,Superblij dat hij terug is. Proost op het Brabantse Achtmaal. Dat ik dat nog eens zou zeggen”, lacht de zanger samen met andere muzikanten.

Dat Jolink zo blij is dat het drumstel terug is, lijkt logisch gezien zijn uitleg. ,,Hij is uniek. Volgens Yamaha is er maar één van verkocht in Nederland.”

Verdwenen

Het drumstel bleek ineens verdwenen na het laatste optreden van Normaal. Hij stond in een beveiligde schuur, maar toch wist niemand waar het instrument was. Dat bleef zo tot Jolink erop gewezen werd dat het drumstel te koop was aangeboden.