Achtmaal nipt onderuit

ACHTMAAL – Op een hobbelig veld heeft Achtmaal niet kunnen verrassen tegen hoogvlieger DEVO. Op basis van de 2e helft had Achtmaal minimaal recht gehad op één punt.

Achtmaal had de wedstrijd onder controle in de beginfase. Het liet de bal aan DEVO dat niet bij machten was om door de Achtmaal defensie heen te prikken. Als Achtmaal al de bal had wist het de bal bijna nooit naar de goede kleur te spelen en zo ook in de 20e minuut. Ralph Mertens speelde Chiel van Nispen in waarna een misverstand ontstond tussen beide. Een steekbal door de Achtmaal defensie was genoeg om alleen voor Roy Nouws te verschijnen en uit een moeilijke hoek wist de DEVO aanvaller toch het doel te vinden met een streep in de haak: 0-1. Achtmaal liet zich niet van de wijs brengen en probeerde DEVO al vroeg vast te zetten op eigen helft. Het werd hierdoor gelijk gevaarlijk maar het doelpunt van Michael van Aert werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later kreeg DEVO de kans op de 0-2 maar Niek Elst blokte.

Na rust een ander Achtmaal. Het was fel en won veel duels op het middenveld. Het Achtmaalse doelpunt kon niet lang uitblijven en in de 53e minuut was het raak. Een overtreding op Chiel van Nispen leverde Achtmaal een vrije trap op. Joep Mensen krulde de bal netjes over de muur heen en de keeper was te laat: 1-1. Hierna leek Achtmaal door te gaan drukken maar Alex Luca miste een goede mogelijkheid. DEVO nam risico om een spits bij te brengen hierdoor moest Achtmaal achteruit en kwam Stefan Mertens de defensie versterken. In de 75e minuut leek DEVO aan het langste eind te trekken, Niek Elst werd uitgekapt en zo kreeg de aanvaller een vrije schietkans maar Roy Nouws wist de bal over te tikken. Nog geen 2 minuten later lag de bal toch in het netje. Een strakke voorzet zeilde over iedereen heen en werd bij de 2e paal binnengeknikt: 1-2. In de slotfase had Achtmaal nog een penalty moeten hebben maar de scheidsrechter had de wedstrijd totaal niet onder controle en was warrig in zijn beslissingen.